Nevoia de Motivatie Pentru Un Freelancer

Freelancingul poate fi o urmarire singuratica. Cei mai multi freelanceri care lucreaza in design grafic, web design, promovare media sociala sau ca scriitor freelancer, isi vor petrece mult din timpul lor singuri, trudind departe intr-un birou de acasa. Adeseori orele pot deveni atat lungi cat si obositoare, si de fiecare data la un moment dat freelancerul va avea nevoie sa se reincarce cu energie.

Cu alte ocazii, ei vor avea nevoie de ceva inspiratie pentru a reusi ca sucurile creativitatii sa curga din nou. Asta este adevarat indiferent daca freelancerul este nevoit sa vina cu o solutie creativa la o problema pe care clientul abia ce a prezentat-o sau sa ofere o noua rasucire creativa asupra unui design clasic, pentru a-l face proaspat si nou, inca o data.

Pentru multi oameni, a fi angajat inseamna a avea un sef. Indiferent daca seful se uita de-a dreptul peste umarul vostru sau doar intuiti ca daca va opriti din lucru pentru mai mult de un minut, el se va opri in dreptul vostru sa vada ce se intampla, atunci chiar si persoanele lenese sunt tinute in priza pentru a munci. Intrebarea daca sarcina sau proiectul este interesant sau plin de satisfactii poate fi discutata cu colaboratorii, dar asta nu inseamna in mod necesar ca este un fapt care va pune lucrurile in miscare, in schimb, pastrarea locului de munca si a unui venit de doua ori pe saptamana in mod sigur va conta.

Biroul De Acasa, Colaborarea sau Cafeneaua

80650_1468

In anumite privinte suntem toti la fel, in altele suntem foarte diferiti unii de altii. Persoane diferite isi trag inspiratia si motivatia din surse diferite.

Pentru cei care lucreaza dintr-un birou de acasa, ei sunt incuiati departe intr-o camera in care se presupune ca lucreaza, dar nu in mod necesar departe de toate distractiile. Exista e-mail, navigare pe web, televiziune digitala & filme si mai multe ce va pot tine ocupat.

Nomazi digitali, acei lucratori care prefera sa fie independenti ca locatie, au posibilitatea de a alege din multe locatii si tari diferite. Unii se ocupa de cazarea lor, altii platesc pentru a folosi un spatiu de birou pentru colaborare, undeva in lume, in timp ce inca mai multi prefera o cafenea amenajata pentru ca ei prefera sa aiba ceva companie si un pic de nebunie si agitatie in jurul lor.

Pentru colaboratori, adesea acestia prefera sa fie in mijlocul altor tehnicieni incepatori si nomazi digitali si sa gaseasca acel factor motivant. In mod ciudat, daca vedeti spatii de colaborare, marea majoritate a oamenilor au camera limitata pentru lucru si o pereche de casti pe fruntea lor pentru a incerca sa inlature zgomotul produs de ceilalti colegi, la fel de bine precum sa opreasca conversatia intamplatoare de racorire care insa consuma timp. Asta a dus la indepartarea cabinelor lor, nemaipurtandu-se ca fiecare sa primeasca una din nou, doar pentru a plati o afacere care ofera o cabina doar a lor din nou…

Lucratul in cafenele se potriveste unor nomazi carora le place sa aiba un loc diferit in care sa lucreze in fiecare zi, pentru a oferi propria forma de motivatie cu varietatea si libertatea locatiei; altii ar gasi acest fapt prea limitativ, cu multe cafenele hranite cu nomazi digitali ce-si folosesc masa de restaurant ca un birou care nu a fost nicicand proiectat pentru asa ceva. Este usor sa stai mai mult decat este de dorit in astfel de situatii.

Fiind Disciplinati

Spre deosebire de situatia cand esti angajat si ai un sef, ca freelancer esti auto angajat si trebuie sa fii foarte auto motivat si o persoana disciplinata pentru a reusi pe acest drum. Nu exista nimeni care sa te preseze sa muncesti inafara de tine, inafara situatiei cand iti iei un prieten de incredere care e si el freelancer si fiecare va faceti responsabili unul pentru celalalt.

Depinde de persoana daca aceasta e motivata la nivel creativ sau la nivel de serviciu sau daca are capacitatea de a calatori oriunde sau sa gandeste poate doar la castigul financiar.

Motivatia Creativa

Daca lucrati ca designer grafic, web designer, artist, scriitor sau alte calificari bazate in principal pe aptitudini creative, atunci o sursa de motivatie se poata invata, astfel incat sa produceti rezultate de mai buna calitate pentru clientii vostri. Puteti sa obtineti satisfactia la job datorita procesului de producere a ceva util pentru altii.

De exemplu, am ajutat o data la lansarea brandului unei companii, am conceput grafica si am furnizat scrierea de articole. Inceputul a fost deasemenea foarte de succes si asta a fost foarte placut. Succesul lor nu a pus direct bani in plus in buzunarul meu, dar in mod cert a fost dragut sa vad lucrarea mea acolo mai degraba decat sa fac un job care era mai mult administrativ, unde puteai ajunge la sfarsitul saptamanii si sa te intrebi ce ai acumulat sau schimbat in lume.

Motivatia Nivelului De Servicii

Daca proveniti dintr-un mediu corporativ si v-ati gasit constant frustrat cu procesele care nu se schimba niciodata si cu nivelele de servicii pentru clienti care ar putea sa fie imbunatatite cu adevarat dar nimeni nu v-ar asculta nicicand ideile, apoi conducerea sarjei prin agatarea propriei voastre sindrile si oferirea de servicii asemanatoare de catre voi este oportunitatea de a face lucrurile mai bine.

Nevoia de a face acest lucru corect si chiar mai bine decat marile competitii de afaceri poate fi un diferentiator cheie intre ceea ce oferiti si ceea ce ofera competitia, astfel incat este imperios necesar sa o faceti. Dar cel mai mult dintre toate poate fi motivant sa asteptati constant mai mult de la voi, sa oferiti mai mult si sa livrati ceea ce considerati ca e corect ca acel serviciu sa reprezinte.

Calatoriti Si Traiti Oriunde

Daca aveti planuri sa fiti un nomad digital in timp ce inca sunteti suficient de tanar sa va placa sau daca ati planuit deja pe cont propriu sa faceti doar atat, atunci abilitatea de a continua sa traiti, vedeti si experimentati noi locuri si noi locatii este unul dintre motivatorii cheie pentru a continua.

Ca un freelancer nomad digital, poate fi o cale extrem de singuratica, astfel incat exista nevoia de a ramane puternic si de a sti ce iesiti din urma acestei alegeri. Adesea recompensele sunt noi semne pe care le vedeti, noi oameni pe care ii intalniti si cu care va imprieteniti si noi experiente pe care le aveti, mai degraba decat a deveni bogat imediat.

Motivatia Financiara

Unii oameni sunt indragostiti de bani, in timp ce altii stiu ca banii sunt o unealta care cumpara mai multe optiuni cand ai nevoie de ele, mai multe chestii atunci cand le doresti si mai multe alegeri pentru viitor.

Cei mai tineri freelanceri nu se gandesc de obicei la timpul isi vor dori sa fie in stare sa inceteze lucrul. Munca nu a ajuns suficient de dura pentru ei inca, nu au ajuns mai batrani cu mai putina energie disponibila pentru uz in fiecare zi, si nu au fost prinsi timp de ani in cadrul unor slujbe pe care sa le urasca si sa-si doreasca sa existe o modalitate de a schimba cosmarul de lucru.

1431094_29487060

Pentru freelanceri care sunt de 30 si 40 de ani, si care cel mai probabil calatoresc mai putin frecvent si sunt mai mult orientati spre cariera, unii vor recunoaste asta in fata lor insisi, chiar daca nu si in fata altora, ca zilele lor sunt numarate. Acel numar se poate extinde la multi ani care sa urmeze, dar ei stiu deja ca intr-o perioada de 10-20 de ani de acum, isi vor dori sa aiba suficienti bani economisiti pentru a fi in stare sa-si puna picioarele sus in piscina si sa se relaxeze sau cel putin sa activeze ca freelanceri part time doar in timpul diminetilor sau doar cateva zile pe saptamana.

Cel mai probabil ei nu vor putea sa-si permita sa se gandeasca la asta chiar acum. Ei trebuie sa adauge mai multe ore, sa produca un venit mai substantial si sa-si tina cheltuielile sub control astfel incat sa poata incepe sa puna indeajuns de multi bani la ciorap, astfel incat, in 10-20 de ani de acum, sa aiba un venit din investitiile lor care sa ii poata sustine. Pentru acesti oameni motivati financiar, trezirea in fiecare zi, punerea la lucru si gasirea de noi clienti, pentru a se asigura ca isi nimeresc numerele lor este ceea ce are rezultate pentru ei.

Telul lor la venituri, cheltuieli, economisiri si intoarcerea investitiilor tintite este ceea ce furnizeaza ca referinta pentru depunerea de eforturi care pot fi defalcate spre un venit zilnic convenabil sa fie atins. Ei de asemenea pot avea teluri cu privire la nivelul de servicii si de realizari personale pe care isi doresc sa le atinga, dar a deveni independenti financiar reprezinta un factor motivator puternic pentru ei.

Crearea Balantei

Daca motivatia voastra vine din ideile de mai sus sau daca vine in alta forma, oricine dintre noi poate exagera. In special daca lucrati ca freelancer pentru un client cu baza globala sau ca un nomad digital, veti avea de-a face in mod special cu clienti de-a lungul intregii lumi, care va contacteaza de-a lungul diferitelor zone temporale. Asta poate crea probleme in aceasta lume supra conectata in care traim cu totii acum, in care nu va opriti niciodata. Ne deconectarea pentru a nu evita ultimul e-mail de urmarire, mesaj Skype sau cerere Google Hangout are si parti negative totusi.

Adesea clientii au termene limita si totul pare a fi urgent. Lor nu le pasa cu adevarat ce se intampla in viata voastra. Daca viata voastra inafara serviciului sta in drumul termenului lor limita, acesta va fi un inconvenient care nu le va face placere. Si ei sunt rapizi sa-si manifeste opinia. Spre deosebire de relatia angajator-angajat, cu libertatea de a fi un freelancer vine de asemenea la pachet neplacerea ca un client poate sa se scape de tine ca de un cartof fierbinte doar pentru ca nu ai raspuns la mesajul lor indeajuns de rapid si ei s-au simtit ignorati.

1172392_36640770

Pentru freelancerii care isi doresc sa-si construiasca baza lor de clienti si sa-si creasca veniturile, asta poate crea un cerc vicios. Fiecare client are setul sau unic de asteptari, adeseori suprapunandu-se cu nevoile altor clienti, toti asteptandu-se ca nevoile lor sa fie pe locul unu. Nu ai dormit suficient? Si ce-i daca…sambata seara? Nu imi pasa…am nevoie de aceasta sarcina completa…acum. Consideratia unui client se va extinde in mod probabil doar atat de departe pe cat sarcina lor a fost deja completata si orice consideratie despre o balanta serviciu-viata a furnizorului de servicii, adica voi, nu este problema lor.

O data ce ati inteles asta, aveti niste alegeri de facut. Daca doriti sa creati o balanta, atunci aveti nevoie sa apreciati ca au existat niste beneficii pentru vechiul vostru orar care era probabil 9-5, de luni pana vineri. V-a prins nevoit sa fiti in birou la acele momente specifice din zi pentru angajatorul dvs., cu viata voastra personala fiind eliminata intre aceste intervale orare, dar totusi pentru cea mai mare parte din timp nu ati fost nevoiti sa luati lucrul dvs. pentru acasa.
Cu acestea in minte, ce structura veti pune in loc pentru a restrictiona orele in care veti lucra si cele in care nu veti lucra? Si asta include ne verificarea e-mail-ului de la lucru sau mesajele imediate…daca nu inchideti calculatorul niciodata, corpul vostru nu-se va mai reveni si atunci calitatea produsului vostru va suferi in cele din urma.

Exista regula cum ca “munca se extinde pentru a umple timpul disponibil. Asta se aplica cu certitudine mai ales in privinta freelancingului. Cu orele fixe, care initial sunt resimtite ca fiind restrictive, puteti fi de fapt impulsionati pentru ca sunteti motivati sa trageti mai tare pentru a termina proiectele in orele setate ca ore de lucru. Nu trebuie sa le lasati in delasare. Fara un set de ore de munca, lucrul poate merge mai tarziu si mai tarziu si timpul vostru personal se evapora odata cu asta. Cu toti avem nevoie de timp pentru a ne decomprima si avem aceasta situatie care este prea comuna la freelanceri, unde clientul cere ca lucrul sa nu se opreasca la nici o ora, facandu-l prea tentant astfel incat freelancerul sa fie cat mai raspunzator posibil. Dar in final doar va veti arde.

Fiti Inspirati

Daca ati pierdut din vedere de ce ati inceput ca freelancer, veti avea nevoie sa reexaminati ceea ce faceti si de ce.

Poate ca ati obisnuit sa primiti validare, laude si satisfactie din jobul pe care l-ati facut mai inainte, iar acum nu mai exista acea privire peste umar sau oferirea catre voi de “baieti atta” sau palme peste spate.

Ce standarde va doriti sa sustineti ca poate le-ati scapat la marginea drumului, in timp ce relatiile cu clientii sufera si increderea de sine scade pentru ca voi stiti ca intr-adevar nu e asa de bine? Ce procese aveti nevoie sa le schimbati pentru a va ridica standardele?

Daca sunteti un designer grafic, ati pierdut acea stralucire? Caz in care aruncati o privire la unele web situri inspirationale care se concentreaza pe cel mai bun design grafic din ziua de azi. Priviti la unele dintre cele mai noi tehnici despre care nu aveti nici o indoiala ca puteti tineti pasul. Exista undeva un moment in care sa va intrebati “cum au facut aia?” si sunteti suficient de curiosi sa vreti sa gasiti si sa fiti in stare sa o faceti voi insiva?

stockvault-inspiration98459

Daca sunteti un expert in marketing de media sociala, cum evolueaza lucrurile in spatiu? Care sunt implicatiile listarii publice pe Facebook si ale noilor oferte publice initiale pe Twitter pentru viitorul spatiului media social? Folosesc oamenii de top din marketing social media aceste retele in moduri diferite, mai eficiente decat voi, si puteti voi incerca cu success sa-i prindeti din urma si sa-i intreceti?

Cu web designul, ati fost lasati in urma pe HTML4 si CSS2 si programare manuala, in timp ce aproape toti ceilalti au schimbat la HTML5, CSS3 si platforma de blogging WordPress atunci cand dezvolta noi situri pentru clienti? Sunt o multime de noi posibile designuri, o data cu aceste noi tehnologii pe care nu va va placea sa le folositi daca nu tineti pasul.

Lecturarea pe scara larga a unei game de produse poate de asemenea ajuta. Nu trebuie sa fie specifica la profesia dvs. aleasa. A nu renunta la voi insiva este o cheie la care se ajunge prin intermediul cursurilor si este o lectie buna care poate fi aplicata in viata, de asemenea.

O multime de lucruri pe care le facem ca freelanceri nu sunt haioase sau placute. Multe din sarcini sunt doar pentru ca trebuie sa fie facute. Unele parti de lucru sunt facute cu mormaieli printre dinti. Dar in calitate de freelancer care probabil lucreaza pentru el insusi, daca nu externalizati unele dintre sarcini catre un asistent virtual sau un coleg, atunci tot ceea ce aveti nevoie sa faceti e sa fiti un “factotum”, dati-l afara si faceti-l ca lumea. Nu trebuie sa va placa dar trebuie sa o faceti daca vreti sa aveti succes.

Invatare Continua

Procesul de invatare continua este unul important, cu scopul de a ramane relevant. Cele mai multe industrii se schimba rapid si nevoile clientilor continua sa se transforme pentru a raspunde nevoilor in schimbare pentru propriile lor afaceri. Serviciile pe care vi le ofera un freelancer au adesea nevoie sa fie actualizate pentru a tine pasul cerintelor.

Mai degraba decat sa fie o piedica, un freelancer ar trebui sa vada invatarea continua ca o modalitate de a-si tine mintea conectata la joc. A fi lasat in urma nu este o distractie. Neantelegerea ultimelor dezvoltari inseamna ca altii vor fi inaintea voastra si veti apare ca fiind inafara jocului. Apoi va veti simti inafara jocului si venitul vostru va incepe sa scada, pe masura ce clientii realizeaza asta si clientii potentiali pot vedea ca nu sunteti pe marginea conducatoare si ca va indreptati altundeva.

De la un freelancer ca tine clientii se asteapta sa le oferi un serviciu mai bun decat pot primi de la o mare conglomeratie unde ei se simt tratati mai mult ca un numar decat ca un client valoros. Serviciul vostru trebuie sa fie mai personalizat, mai inovativ si mai relevant. Prin adaugarea continua de noi competente si de noi oferte de serviciu, veti fi mai atractivi pentru clientii care vor in ultima instanta sa stie daca puteti sa faceti ceea ce ei au nevoie sa fie facut.

Exercitiul Si Fitnessul

Sunt doua cai de a face fitness pentru freelanceri.

Unii freelanceri petrec atat de mult timp in fata calculatorului ca nu mai apuca sa iese nicaieri. Ei introduc atatea ore lungi, nopti tarzii si mai mult de atat, incat obiceiurile lor de a manca sufera din cauza alegerilor de proasta calitate (si mancat excesiv, deasemenea) si ei isi spun lor insisi ca nu au timp sa faca exercitii.

Alti freelanceri inteleg ca a avea o viata inafara biroului este esential daca lucrezi pentru tine. Aveti nevoie adesea sa va faceti mintea mai clara. Si sa ganditi. Cand sunteti in afara biroului, puteti gandi la un nivel diferit in legatura cu afacerea voastra care avanseaza, mai degraba decat de la volumul de munca actual, care este adeseori tot ceea ce puteti gandi cand stati in fata unui laptop incins care sincronizeaza la o mare distanta externa.

Exersarea si obtinerea miscarii ajuta la clarificarea mintii. Fie ca este un drum lung, jogging, sustinerea unor cursuri yoga sau ridicarea unor greutati, procesul de exercitiu este extrem de bun pentru sangele vostru si pentru mintea voastra, de asemenea. Exercitiile elibereaza chimicale in sange care te ajuta sa te simti bine si astfel esti recompensat pentru ca faci lucrul potrivit si la distanta, ceea ce poate fi instructiv.

Urmariri Afara Departe De Lucru

Daca nu aveti nici o viata inafara de freelancing, problema este ca veti merge surmenat si veti suferi cand trebuie sa vedeti imaginea de ansamblu.

Pentru a vedea imaginea de ansamblu, trebuie sa faceti un pas inapoi de la operatiile zilnice. Asta este cauza pentru care specialistii CEO nu sunt prezenti acolo in transee cu muncitorii, raspunzand la telefoane si ocupandu-se cu intrebarile. Ei au nevoie sa vada ceea ce se intampla cu afacerea ca intreg, unde lucrurile pot fi imbunatatite, pot vedea la ce servicii e nevoie sa se renunte si care sunt cele noi care trebuie sa fie adaugate. Ei au nevoie sa inteleaga piata in conceptul ei mai larg, de asemenea.

Daca ati fi fost o companie producatoare de trasuri de doua persoane si bici la inceputul anilor 1900, cand primele automobile erau produse, atunci ati fi putut vedea ca zilele calului si carutei drept mijloc de transport erau deja numarate. Pentru acei proprietari de afaceri, daca s-ar fi concentrat doar pe schimbarile zilnice ale mersului fabricii sau conducerea muncitorilor, ei ar fi dat gres sa vada blocurile de pe strada din fata lor, care ar fi impins compania lor in final in afara afacerilor…

Cu unele previziuni si un ochi pentru imaginea de ansamblu, freelancerii pot pivota de asemenea oferta lor departe de produsele si serviciile ale caror zile sunt numarate si pot dezvolta noi competente si oferte, cu scopul de a iesi in intampinarea uneo noi cereri. In acest mod, freelancerul poate ramane relevant si sa nu vada scaderea venitului sau aproape de zero atunci cand scrisul nu se vede pe zid destul de repede.

Sugestii Specifice

Face-ti-va rost de un hobby. Sau chiar doua. Este important sa ramaneti concentrati si pe ceva inafara lucrului vostru. Avand ceva spre care sa priviti inainte cand va opriti din munca ofera echilibru. Balanta aceea poate fi adaugata la fericirea totala pentru ca daca va prieste timpul vostru liber, va simtiti destul de odihniti pentru a va rebloca din nou la freelancingul vostru. Obtineti mai multa mandrie in lucrul vostru si demonstrati clientilor cine pot lua mai multe comenzi sau ii faceti sa va recomande asociatilor lor, ceea ce poate stimula linia voastra financiara.

744456_85251948

Deci, cum va deconcentrati? Iubiti sa vedeti scene frumoase sau animale sau piese de teatru in direct? Ce va inspira si va reface sufletul cand va simtiti ca si cum rezervorul vostru merge in gol? Acestea sunt intrebari importante-chiar si voi cititi asta baieti!-pentru ca numai cand stiti ce va satisface puteti sa porniti in urmarirea sa activa.

Luati-va timp pentru a actualiza, a reinnoi si a cauta ceea ce gasesti atat inspirational cat si motivational, cu scopul de a continua sa fiti un freelancer de succes. Veti fi recompensati cand veti face acesti pasi.

 • Mihai Sorescu

  Eu cred ca principalul dusman pentru un freelancer este sedentarismul.
  Freelancing inseamna sa stai, de cele mai multe ori, langa un
  calculator, sa scrii, sa imaginezi, sa calculezi. Nu e deloc o munca
  usoara, freelancerii sunt persoane care isi antreneaza materia
  cenusie la cele mai inalte cote. Din acest motiv, principalul pericol
  la adresa sanatatii lor este reprezentat de lipsa de miscare, de
  oxigenare.

  Din fericire, freelancerii au posibilitatea de a-si organiza timpul, de a aloca
  resursele proprii si pentru petrecerea timpului liber. Nu este usor,
  pentru ca fiecare trebuie sa impace nevoia de a se incadra in dead
  line-uri, de a termina proiectele incepute, de a raspunde la
  e-mailuri, etc. Totusi, asa cum un angajat la patron sau la stat sta
  la serviciu, teoretic, 8 ore, timp in care are si o pauza de masa si
  mici pauze de miscare, asa trebuie sa actioneze si un freelancer,
  pentru ca este vorba de sanatatea lui pana la urma. Nu este deloc
  indicat ca, prins de febra lucrului la calculator, sa uiti cu totul
  de tine, de sanatatea ta. Poti face web design, design grafic,
  programare web, promovare social media, online content writing,
  consumul de efort intelectual si vizual este la cote ridicate si
  necesita o irigare a creierului si a corpului pe masura. Pentru
  freelanceri ar fi ideal cred sa lucreze intr-un cadru confortabil dar
  cat mai natural cu putinta, si tot acolo sa faca si pauze in care sa
  se miste, sa joace un tenis, un biliard, un ping pong, badminton sau
  orice altceva bazat pe miscare si efort fizic usor.