Un site a murit, traiasca un site!

Un site pentru fiecare – “Se doreste a fi o campanie de constientizare a micilor intreprinzatori (fie ei Intreprinderi individuale, Asociatii familiale sau Intreprinderi mici si mijlocii), ca mediul online este accesibil tuturor. Ne dorim sa demonstram ca un buget relativ mic poate sa produca un site de calitate si efecte benefice detinatorului acestuia, iar realizarea lui poate fi un proces simplu si rapid. “ Toate bune si frumoase, intentii bune, posibilitati nebanuite. Pe hartie. In realitate, am avut vreo cinci solicitari din care s-au realizat doua. Nu stiu unde am gresit sau daca am gresit undeva, bottom line e ca nu a functionat. Asa ca m-am decis sa renunt la ideea de campanie si sa schimb complet formatul.

mt-unsite
Noul format va fi un blog de inspiratie pentru webdesigneri, frontend si backend developeri, freelanceri si pentru oricine vrea sa mai afle care mai este trendul pe dincolo in domeniu. Nu va ascund faptul ca in cea mai mare parte ma voi inspira din site-urile de profil externe in special Smashing Magazine, Design Beep, Codrops, CSS Tricks si orice altceva imi mai pica la citit si mi se pare interesant de impartasit. Eu personal am avut foarte mult de invatat din aceste surse de inspiratie, pot spune chiar ca au fost principalii mei “profesori”, si as vrea sa va impartasesc si voua cate ceva din cele invatate.

Vreau in principal sa-i incurajez pe cei la inceput de drum fiindca nu demult si eu ma aflam in aceeasi pozitie, si sa le spun ca orice se poate invata. Totusi, cititul nu ajuta la nimic atat timp cat nu se pune in practica. Deci sfatul meu (de incepator) cititi, invatati si codati. Mi se pare ca in acest domeniu se aplica mai mult ca oriunde zicala: “practica e mama invataturii”.

Domeniile pe care o sa le abordez cel mai mult, sunt cele pe care le stapanesc cel mai bine in acest moment si anume: HTML, CSS, jQuery, WordPress. Pe masura ce aria mea de expertiza se va largi, cu siguranta o sa ating si alte subiecte.

Pana atunci, va invit sa va bucurati de lectura si astept cu interes comentariile voastre.